• KOVAS – SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO

    Visą kovo mėnesį mokykloje vyko įvairios prevencinės veiklos. Prisijungėme prie VšĮ „Vaiko labui“ organizuojamos akcijos, skirtos kovai su patyčiomis. Taip pat labai daug veiklų skyrėme alkoholio, tabako ir psichotropinių medžiagų vartojimo prevencijai.

    1-4 klasių mokiniams vyko patyčių, smurto ir žalingų įpročių prevencinės klasių valandėlės, paskaitos, kurias vedė mokyklos socialinė pedagogė Jolanta Vilkienė, visuomenės sveikatos specialistė Laima Razmienė, Širvintų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ginta Čepienė, klasių mokytojos. Atlikti patyčių, smurto ir žalingų įpročių paplitimo mokinių tarpe tyrimai.

    Mokiniams buvo priminta, kaip svarbu gerbti save ir kitus, laikytis mokinio elgesio taisyklių, susitarimų, gražiai bendrauti, draugauti ir bendradarbiauti. Kalbėjomės apie patyčias: jų formas, kaip jas atpažinti, kaip reaguoti, jei patiri patyčias, kaip padėti draugui, patiriančiam patyčias, kur kreiptis pagalbos.

    Su mokiniais buvo kalbama apie naudingų ir žalingų įpročių poveikį sveikatai, apie tai, kaip svarbu nuo mažens ugdyti gerus įpročius (asmens higienos, sveikos mitybos, buvimo gryname ore, judėjimo) ir mokėti pasakyti NE žalingiems įpročiams (rūkymui, garinimui ir buvimui vienoje patalpoje su rūkančiu žmogumi, energetiniams gėrimams, alkoholiui ir kitoms psichotropinėms medžiagoms), apie šių medžiagų neigiamą poveikį sveikatai.

    Policijos pareigūnė Ginta Čepienė supažindino mokinius su policininko profesija, pasakojo, kaip reikia elgtis mokykloje, gatvėje, internete ir kitose viešose vietose. Pareigūnė pabrėžė, kad patyčios, smurtas, necenzūriniai žodžiai, prasivardžiavimas, mokymo priemonių gadinimas, neleistinų daiktų atsinešimas į mokyklą ir jų naudojimas yra netinkamas elgesys, kuris mokykloje neleistinas ir turi pasekmes.

    Akcijos metu žiūrėjome ir aptarėme prevencinius filmus. Paskutinę mėnesio dieną visa mokykla smagiai šoko „Draugystės šokį“, veikė vaikams labai patikęs „Draugų paštas“.

    Mokyklos socialinė pedagogė Jolanta Vilkienė